Bereikbaarheid van Vuur en Licht op het Water

Vuurwerk

Het vuurwerk is erg goed te zien vanaf de Stommeerweg / Kudelstaartseweg bij de Watertoren. Wij verzoeken vriendelijk niet met de auto te komen. Verschillende (delen van) wegen zijn afgesloten voor verkeer. Indien het toch niet anders dan per auto kan, raden wij aan het parkeerterrein aan de Dreef bij zwembad De Waterlelie te gebruiken. Van hier is het 5 minuten lopen naar de Watertoren en omgeving.

Openbaar vervoer

Per openbaar vervoer is de halte Aalsmeer, Zwarteweg van Connexxion de aangewezen plek om naar te te reizen. Deze kan bereikt worden met lijn 340 (Haarlem – Aalsmeer – Uithoorn – Mijdrecht), lijn 357 (Amsterdam – Aalsmeer – Kudelstaart) en lijn 358 (Amsterdam -Zuid – Aalsmeer – Kudelstaart).

Kudelstaart

Ook de Loswal in Kudelstaart is een gezellige plek met vrij uitzicht op het vuurwerk.

Verlichte botenshow

De verlichte boten zijn het best te zien vanaf ongeveer 20:30 uur langs de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Op de Aalsmeerderdijk is alleen eenrichtingverkeer mogelijk vanaf de N196 tot aan de Kleine Poellaan.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is de dichtstbijzijnde halte Aalsmeer, Dorpsstraat van Connexxion. Deze kan bereikt worden met lijn 198 (Schiphol-Airport – Aalsmeer busstation), lijn 340 (Haarlem – Aalsmeer – Uithoorn – Mijdrecht) en lijn 342 (Schiphol-Airport – Uithoorn busstation).

Bereikbaarheid Vuur en Licht op het water Openbaar Vervoer

Parkeren

Twee wijken van de Hornmeer nabij de Watertoren die grenzen aan de Stommeerweg en Kudelstaartseweg, zullen op 3 september vanaf 21.00 uur afgesloten worden voor auto’s. Parkeren kan gedaan worden op één van de aangegeven parkeerplaatsen. Er zijn er drie: bij de voetbalvelden van FC Aalsmeer, bij zwembad de Waterlelie en achter de Brandweerkazerne. Volg de P-borden en de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders. Vanaf ieder van de drie parkeerplaatsen is het 800-900 meter lopen naar de waterkant vanwaar het vuurwerk bekeken kan worden.

Op het plattegrondje is de ligging van de parkeerplaatsen aangegeven.
Download de kaart.

Bij vertrek van de parkeerplaatsen na afloop van het evenement worden aanwijzingen gegeven welke route het beste genomen kan worden. Degenen die de route via de Dreef en Zwarteweg naar de N196 kiezen, moeten rekening houden met vertraging. Weliswaar zal de regeling van de verkeerslichten laat op de avond aangepast zijn, zodat verkeer vanaf de Zwarteweg vlotter door kan rijden, maar we kunnen niet uitsluiten dat er vertraging zal zijn. Houdt in dat geval het hoofd koel en blijf aardig tegen medeweggebruikers en verkeersbegeleiders. Bedankt.

 

Vuur en Licht - Plattegrond 2021