Bereikbaarheid van Vuur en Licht op het Water 2022

Verlichte botenshow

v.a. 19:45 uur

Boten verzamelen op de Kleine Poel.
Meer over de verlichte botenshow »

Vuurwerk

ca. 23:00 uur

Nabij de watertoren van Aalsmeer.
Meer over het Vuurwerk »

Bereikbaarheid

Verlichte botenshow en Vuurwerk

Hier vind je de uitgebreide bereikbaarheidsinstructies.

HOOFDSPONSORS 2022

DFG
van Vliet Containers

Verlichte botenshow

De verlichte boten zijn het best te zien vanaf ongeveer 20:30 uur langs de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Op de Aalsmeerderdijk is alleen eenrichtingverkeer mogelijk vanaf de N196 tot aan de Kleine Poellaan.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is de dichtstbijzijnde halte Aalsmeer, Dorpsstraat van Connexxion. Deze kan bereikt worden met lijn 340 (zie kopje: Openbaar vervoer).

Vuurwerk

Het vuurwerk is erg goed te zien vanaf de Stommeerweg / Kudelstaartseweg bij de Watertoren. Wij verzoeken vriendelijk NIET met de auto te komen. Verschillende (delen van) wegen zijn afgesloten voor verkeer. Indien het toch niet anders dan per auto kan, raden wij aan het parkeerterrein P1 aan de Dreef bij zwembad De Waterlelie te gebruiken. Van hier is het 700 m lopen naar het evenemententerrein. Alternatief is P2 bij FC Aalsmeer aan het eind van de Beethovenlaan. Hiervandaan is het 1,0 km lopen.

Ook de Loswal in Kudelstaart is een gezellige plek met vrij uitzicht op het vuurwerk.

Openbaar vervoer

Via het openbaar vervoer is het nieuwe Aalsmeer Busstation aan de busbaan langs de N196 (Burgemeester Kasteleinweg) de aangewezen bestemming. Het busstation ligt net ten oosten van de Zwarteweg (in richting Uithoorn) en via de Zwarteweg is het slechts 900 m lopen naar het terrein van het evenement. Check 9292.nl

Het busstation kan vanuit de wijde omgeving bereikt worden met vier Connexxion buslijnen: lijn 171 (Amsterdam Arena – Ouderkerk – Amstelveen); lijn 340 (Haarlem – Heemstede – Hoofddorp – Schiphol-Rijk – Aalsmeer – Uithoorn); lijn 357 (Amsterdam Haarlemmermeerstation – Amstelveen Westwijk – Aalsmeer) en lijn 358 (Amsterdam-Zuid – Amstelveen Westwijk – Aalsmeer – Kudelstaart).

Parkeren

Drie wijken van de Hornmeer nabij de Watertoren die grenzen aan de Stommeerweg en Kudelstaartseweg, zullen op 3 september vanaf 21.00 uur afgesloten worden voor auto’s en motoren. Parkeren kan gedaan worden op één van de aangegeven parkeerplaatsen. Er zijn er twee: P1 bij zwembad de Waterlelie aan de Dreef en P2 bij de voetbalvelden van FC Aalsmeer (Beethovenlaan). Volg de P-borden en de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders. Vanaf P1 is het 700 meter lopen naar de waterkant vanwaar het vuurwerk bekeken kan worde en vanaf P2 is het 1,0 km.

Op het plattegrondje is de ligging van de parkeerplaatsen aangegeven.
Download de kaart.

Bij vertrek van de parkeerplaatsen na afloop van het evenement worden aanwijzingen gegeven welke route het beste genomen kan worden. Het kan druk zijn en enige wachttijd veroorzaken. Blijf s.v.p. rustig en vriendelijk voor anderen.​

Plattegrond 2022 - Vuur en Licht op het water